« poprzedni wątek | następny wątek » |
31. Data: 2012-12-15 15:31:13
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościUżytkownik "case" <c...@u...news> napisał
>
> Normalnie, aż pałka mięknie...
Skojarzenie typowe dla środowiska.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
32. Data: 2012-12-28 13:33:41
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościUżytkownik case napisał:
> Upiekłem ostatnio kilka udek w rękawie w 200stC przez 1,5h z termoobiegiem,
> ale mięso dość mocno przylegało do kości.
> Natomiast zdarzało mi się jadać kurczaka, w którym mięso odchodziło od
> kości dosłownie po szturchnięciu widelcem.
> To kwestia czasu pieczenia, temperatury czy może czegoś innego?
> Czy ktoś może zaobserwował u siebie jakąś zależność?
Różnica w chłodzeniu mięsa po uboju.
pozdrawiam
rafał
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
33. Data: 2012-12-28 21:08:07
Temat: Re: Kurczak odchodzący od kościDnia Fri, 28 Dec 2012 14:33:41 +0100, rrr napisał(a):
>> Natomiast zdarzało mi się jadać kurczaka, w którym mięso odchodziło od
>> kości dosłownie po szturchnięciu widelcem.
>> To kwestia czasu pieczenia, temperatury czy może czegoś innego?
>> Czy ktoś może zaobserwował u siebie jakąś zależność?
>
> Różnica w chłodzeniu mięsa po uboju.
Miałam okoliczność stwierdzic takowe zjawisko, kiedy kupiony kurczak był
nieświeży. Ewidentnie wtedy.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |