Data: 2000-12-03 23:38:09
Temat: Re: Kurczak "prawie po wlosku"
Od: "Ania Derejska" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
Juz robilam kiedys takiego kurczaka.
Obrzydliwe bylo :((((((((
z powazaniem
Ania
Magdalena W. <z...@a...net> wrote in message
news:3a29366b$1@news.astercity.net...
> Taki mi sie dzisiaj zrobil na obiad. Prawde mowiac, chcialam zrobic cos
> innego niz zwykle. Kupilam kurze piersi i przekopalam szafke kuchenna.
> Skutek:
> - piersi kurze pokroic w kawalki raczej male, takie na raz na zab ( u
> mnie byl 1 duzy kurzy biust, 2 osoby sie najadly i jeszcze zostalo)
> - pokroic ze dwie cebule w kawalki, nie za male, ale troche mniejsze od
> kawalkow kuraka
> - podsmazyc to wszystko na patelni
> - wrzucic do garnka
> - dodac: pomidory z puszki, bez skorki drobno krojone (albo koncentrat
> pomidorowy plus woda)
> - przyprawy: u mnie byla bazylia, czosnek granulowany. ciut vegety,
> sporo bialego pieprzu, pol szklanki bialego wina co sobie smetnie tkwilo
> w lodowce.
> - to sie wszystko dusi na malym gazie, w miedzyczasie ugotowalam
> makaron.
> - dalsza rewizja wykazala maly sloiczek oliwek zielonych bez pestek.
> Zostaly pokrojone i dolozone do kuraka.
> - kurak zostal podany z makaronem i hojna reka sypniety natka pietruszki
> drobno posiekana.
> Wyszlo rewelacyjnie dobre. Praca wymagana minimalna, przyjemnosc duza.
> Przypuszczam, ze mozna by do tego spozytkowac rowniez kuraka z rosolu
> albo resztki pieczonego, i wcale by nie bylo gorsze.
> Pozdrawiam
> Magda
>
>
|