Data: 2002-11-29 08:20:11
Temat: Re: Kurczak w miodzie - jak?
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Maria Maciąg <m...@c...prv.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:as5idr$948$...@n...tpi.pl...
> Czytam te wszystkie dania: kurczak po wietnamsku, po
koreańsku, w
> musztardzie... a ja gdzieś posiałam przepis na kurczaka w
miodzie.
> Może mi ktoś pomóc? Chciałam zrobić mężowi na sobotę, bo
Andrzej
> :).
Ja robię tak:
wyciskam 1-2 ząbki czosnku do miseczki, dodaję łyżkę miodu, ucieram z
czosnkiem, dodaję 1/2 łyżeczki imbiru ucieram, dodaję 2-3 łyżki sosu
sojowego, mieszam i dodaję 2 łyżki oliwy a następnie smaruję dokładnie
kuraka i odkładam na godzinę, smaruję jeszcze raz tym co spłynęło i do
pieca.
Można piec w całości albo w kawałkach.
--
pozdr.Alex
"Smakoszostwo jest aktem naszej władzy sądzenia, którym
przyznajemy pierwszeństwo temu, co naszemu smakowi miłe,
nad tym, co nie ma tej zalety."
A. B. S.
|