« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-28 15:22:51
Temat: Kurczak w panierceOstatnio na obiad robiłam kurczaka w panierce to chyba jest po wiedeńsku (bo
smażony już mi się znudził). Miałam wtedy gości i im bardzo smakował.
A robi się go tak prosto:
udka kurczaka obtaczamy w mące potem w jajku i jeszcze w bułce tartej,
następnie smażymy go ze wszystkich stron na patelni, potem przekładamy do
żaroodpornego naczynia i zalewamy szklanką bulionu i jeszcze pieczemy
godzinę w piekarniku w 200 stopniach, jest taki delikatny i miękki
po prostu pycha
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-28 16:02:41
Temat: Re: Kurczak w panierceFrom: "szama" <s...@p...onet.pl>
Ostatnio na obiad robiłam kurczaka w panierce to chyba jest po wiedeńsku (bo
smażony już mi się znudził). Miałam wtedy gości i im bardzo smakował.
A robi się go tak prosto:
udka kurczaka obtaczamy w mące potem w jajku i jeszcze w bułce tartej,
następnie smażymy go ze wszystkich stron na patelni, potem przekładamy do
żaroodpornego naczynia i zalewamy szklanką bulionu i jeszcze pieczemy
godzinę w piekarniku w 200 stopniach, jest taki delikatny i miękki
po prostu pycha
Aguś
>>>>>>>>>>>
Agus, ja tu widze udka, ew. 'po wiedensku' - kurczaka natomiast nie dostrzegam, mimo
usilnych staran :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 16:32:46
Temat: Re: Kurczak w panierceNo masz rację ale to jednak element kurczaka.
Użytkownik "Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
news:012001c296f7$c97f8020$02871ed9@home68z1dftw81..
.
> From: "szama" <s...@p...onet.pl>
>
>
> Ostatnio na obiad robiłam kurczaka w panierce to chyba jest po wiedeńsku
(bo
> smażony już mi się znudził). Miałam wtedy gości i im bardzo smakował.
>
> A robi się go tak prosto:
> udka kurczaka obtaczamy w mące potem w jajku i jeszcze w bułce tartej,
> następnie smażymy go ze wszystkich stron na patelni, potem przekładamy do
> żaroodpornego naczynia i zalewamy szklanką bulionu i jeszcze pieczemy
> godzinę w piekarniku w 200 stopniach, jest taki delikatny i miękki
> po prostu pycha
> Aguś
> >>>>>>>>>>>
>
> Agus, ja tu widze udka, ew. 'po wiedensku' - kurczaka natomiast nie
dostrzegam, mimo usilnych staran :-)
> Barbara
>
>
>
>
> ---
> Outgoing mail is certified Virus Free.
> Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
> Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
>
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-28 17:38:06
Temat: Re: Kurczak w panierceFrom: "szama" <s...@p...onet.pl>
No masz rację ale to jednak element kurczaka.
>>>>>>>>>
e l e m e n t ... jak mowisz... to nie kurczak.
TNIJ! posty :-)
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.423 / Virus Database: 238 - Release Date: 2002.11.25
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |