Data: 2002-01-04 19:46:19
Temat: Re: Kurczak z zebami
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <m...@w...net> a écrit dans le message news:
3...@w...net...
> Zrobilam wczoraj po raz ktorys tego kurczaka, nadzianego wieloma zabkami
> czosnku tuz pod skora, i stwierdzilam, ze jak czosnek jest upieczony, to
> sie nie ma smoczego oddechu po zjedzeniu. Mieso bylo pysznie perfumowane
> czosnkiem, sam czosnek byl mieciutki i upieczony, rozmazywal sie wrecz,
> a sos zrobilam cienki, prosto z brytfanki, tylko odtluszczony i ledwo
> zaciagniety zasmazka, bo mial sam w sobie wspanialy smak.
coupé
A ja ten sos zbieram, schladzam, odtluszczam. Potem uzywam to po prostu do
makaronu ugotowanego (2. min. w mikrofali)... ktory staje sie slicznie
pachnacy.
Ewcia
--
Niesz !
|