Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!uw.edu.pl!news.nask.
pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!n
ot-for-mail
From: "teekaa" <t...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kwitnący tulipan [P]
Date: Mon, 24 Feb 2003 13:03:03 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 45
Message-ID: <b3d25c$eqt$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <b33dku$mkf$3@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: user.rudzka.com.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1046088698 15197 212.160.212.10 (24 Feb 2003 12:11:38
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 Feb 2003 12:11:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:147588
Ukryj nagłówki
Dzięki, ale już nie musisz pytać
Eksperyment się udał - najbardziej efektowne było w długiej formie-
kolejność jaką podałeś - mak kakao kisiel białe.
A dla Bazylego4 - do zebry dodaje się jeszcze napój gazowany i wlewa się
ciasto po dwie łyzki, a w tulipanie każdy rodzaj na raz i efekt polega na
różnym "rośnięciu" ciast z dodatkami.
Pozdrawiam Teekaa
Użytkownik "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:b33dku$mkf$3@news.onet.pl...
> Miałem okazję niedawno zjeść dobre ciasto. Oto przepis:
>
> Kwitnący tulipan
>
> 6 jaj;
> 1,5 szklanki cukru
> 1 kostka margaryny
> wszystko to utrzeć razem, następnie dodać
> 2 szklanki mąki i 2 łyżeczki proszku do pieczenia
> wymieszać, dodać
> 6 łyżek oliwy
> wymieszać
>
> następnie podzielić na 4 części
> do 1 części dodać 0,5 szklanki maku
> do 2 części dodać 2 łyżki kakao
> do 3 części dodać kisiel wiśniowy
> do 4 części nie dodawać nic
>
> wylać do formy, piec 40 minut w prodiżu
>
> smacznego
>
> --
>
> Rafał
> GG #95230
> ===================
> Nie jemy po to, aby żyć.
> Żyjemy po to, aby jeść.
> ===================
>
>
|