Data: 2002-11-07 06:21:12
Temat: Re: Łazanki z kapustą
Od: "sMOCZYCA" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
czy lepsze są pół na pół kwaśna ze świeżą? czy lepsze z samej kiszonej
.........................
...........................
> >
> > > Jak zrobić, po prostu ugotować kapustę i łazanki i wymieszać?
> > > Czegoś brak.....
> > > Poradźcie proszę
> >
> > kapuste poszatkowac, posolic, zalac woda, obgotowac az zmieknie, na
masle
> > zeszklic cebule, dodac do kapusty (mozna zrobic z grzybami, wtedy wraz z
> > cebyla dodac posiekane grzyby), zmieszac wszytsko razem dusic jeszcze
zeby
> > przeszo sie smakiem.
> >
> > jeszzce lepsze jest jak doda sie to tego troche podsmazonej kielbasy,
> boczku
> >
> > mozna tez zrobic z kiszonej kapusty (tylko kapuste trzeba odcisnac z
soku
> > (pozniej w trakcie gotowania mozna dolac soku jesli bedzie zbyt malo
> > kwasna), lub np pol na pol - surowa i kiszona
> >
> > doprawic wszytsko sola, pieprzem, idrobina maggi
> >
> > Marta
> >
> >
> Serdeczne dzięki przystępuję do gotowania, mam do pani sentyment moja
córka
> ma takie samo imię, dziękuję jeszcze raz
>
>
|