Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.atman.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi
.pl!not-for-mail
From: Broda <b...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Lin w ?mietanie
Date: Wed, 18 Dec 2002 16:00:10 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 23
Message-ID: <M...@n...tpi.pl>
References: <atngqk$35h$1@news.gazeta.pl>
<1...@a...starogard.dialup.inetia.pl>
NNTP-Posting-Host: host178-165.crowley.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1040223609 13988 62.181.165.178 (18 Dec 2002 15:00:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 18 Dec 2002 15:00:09 +0000 (UTC)
X-Newsreader: MicroPlanet Gravity v2.30
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:139201
Ukryj nagłówki
> > Jeśli ma ktoś dobry i sprawdzony przepis to bardzo poproszę< Dzięki
> >
> jestes moze z gdanska albo okolic? bo u mojej rodzinki okoliczna kanjpa
> rybna (hecz rybacka w borowie pod gdanskiem - polecam) wyrobila ogromny
> sentyment do tego dania :) a ze nie wiem jak sie za to zabrac, to podpisuje
> sie pod prosba :))
> pozdrawiam
> chmurka
ja jestem z gdanska a wlasciwie z sopotu i stolowalem sie w heczy
rybackiej, ktora moim zdaniem nie dorownuje remusowi tez w borowie gdzie
dopiero podaja smaczne i swiezutkie rybki... i ziemniaki po chlopsku do
tego i swieze surowki. hecz wedlug mnie jesli chodzi o kuchnie to
stosuje wszelkiego rodzaju pomagacze co nazywam kuchnia w stylu Knorra.
A ze niestety ladniej wyglada i jest duza to ludzie tam jezdza, a
kilkaset metrow wczesniej lub dalej zalezy jak to jedzie jest wlasnie
Remus ktory wyglada jak stolowka za poznego gierka ale jedzenie o niebo
lepsze. Co wiecej w borkowie jest zaglebie kulinarne bo obok remusa jest
tatiana - kuchnia rosyjska i nie tylko ktora tez bardzo polecam bo
jedzonko prima sort. Cyplionok tabak i pielemieni mi sie po nocach
snia... no oczywiscie garmaz tez wspanialy...
Broda
|