From: "Sulpicjusz" <m...@y...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Losos
Date: Tue, 24 Oct 2000 14:50:02 +0200
Organization: Publiczny Dostep do Internetu ( Public Internet Access )
Lines: 32
Message-ID: <8t40k4$68e$1@rymunda.torun.pdi.net>
References: <39f55edc$0$75941@news2.zeelandnet.nl>
NNTP-Posting-Host: 195.164.168.254
X-Trace: rymunda.torun.pdi.net 972391876 6414 195.164.168.254 (24 Oct 2000 12:51:16
GMT)
X-Complaints-To: n...@n...torun.pdi.net
NNTP-Posting-Date: 24 Oct 2000 12:51:16 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news.astercity.net!news.tpi.pl!news.torun.p
di.net!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:36007
Ukryj nagłówki
Hej,
>nie mam zbytnio pojecia z czym sie on najlepiej komponuje, jak go
Proponuje upiec i polac sosem curry (przepis powinien byc gdzies na sieci, z
cala pewnoscia bedzie na http://soar.berkeley.edu/recipes/). Do tego
gotowane warzywa np. brokuly, male marchewki etc. Przed upieczeniem mozna by
wzmiankowanego lososia zalac oliwa i sokiem z 1 cytryny - niech polezy tak
dlugo, jak sie da.
Smacznego,
Maciek
PS: Ponizej masz przepis na sos. Sam ostatnio go robilem i jest super
(opinia moja, mojej rodziny, tesciow i opiekunki naszej coreczki ;) Lemon
grass mozesz spokojnie sobie odpuscic.
Directions
Sauté about a teaspoon of chopped onion, 1 chopped clove of garlic,
small slice of ginger and lemon grass in some olive oil or butter.
Cool the mixture and spoon it into a blender. Add 3/4th of a can of
coconut milk, half-cup water, half-teaspoon curry powder, pinch of
tumeric, pepper, salt to taste and blend until mixed well. (30 seconds or
so).
Pour into a saucepan and cook on low heat constantly stirring until boiling
(Need to heat on low while stirring to keep the consistency smooth).
|