Data: 2002-10-01 19:38:47
Temat: Re: Łosoś po skandynawsku
Od: waldemar z domu <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Waldek F. wrote:
> Zrobiłem "Gada" jak radziłeś. Cały czas zastanawiam się nad połączeniem
> soli z cukrem. Co z tego wyjdzie ???
> Pisałeś o odlaniu płynu z łososia. Czy dużo będzie tego płynu, nie chcę
> żeby mi zalało lodówkę, łosoś przed filetowaniem ważył 3,5 kg, bo mnie
> koleżanka małżonka wyeksmituje z chałupy - i tak dostałem za swoje że
> robię jakieś "experymenta w kuchni".
Dlatego miałeś gada włożyć do torebki foliowej i zamknąć toto szczelnie.
A sól z cukrem pasuje bardzo. Szwedzi robię dużo rzeczy na słodko, nawet
ichnie kiełbaski słodkawe są. Mi smakuje.
Zdaj sprawę jak wyszło.
Waldek
|