Data: 2001-10-31 08:54:29
Temat: Re: Ludzie smalec!!
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9rmt9r$r8r$1@news.tpi.pl...
> Własnie skrzeczy w garnuszku ze słoninki i boczuszku, ma też
miec cebulkę i
> troszkę startego jabłuszka, ale teraz nie wiem co dalej, czy
cząber, czy
> estragon, czy może cos innego.
> Gdzies czytałam o wariacji z pokrojonymi pieczarkami albo
potarkowana
> marchewką, czosnkiem, z podgardla...
>
> Jak robicie smalec?
>
> Wkn
>
> Najczęściej dodaję zioła prowansalskie (dużo), czosnek tyż.
>Skwary z boczku bym wyłowił i dodał na końcu jak usmaży się
>cebula i jabłko, bo wtedy są chrupiące.
pozdr.Alex
|