Data: 2002-03-26 11:03:11
Temat: Re: MINUSY DO
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "chaciur" <g...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:a7pjk5$okd$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik AnieszkaP <g...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a7pilv$gva$...@n...tpi.pl...
> >
> > > > My nie jemy całych jaj, my jemy to, co najlepsze - żółtka.
> > >
> > > a co robicie z bialkiem?
> >
> >
> > Tez sie kiedys o to pytałam:)- oni je wyrzucaja- jakie to ekonomiczne
> > prawda?:)
>
> Byla juz ekonomia socjalistyczna
> teraz czas na optymalna :/
Agnieszko, oddzielanie żółtek od białek nie mówi od razu, że się to białko
wyrzuca.
Możesz kiedyś spróbować, bo to jest coś co moim dzieciakom bardzo smakuje.
Ubij białka na sztywną pianę - na 5 białek daj tak ze 3dkg wiórków
kokosowych. Nie dodawaj do tego cukru i tak będzie bardzo słodkie.
Usmaż takie placuszki na maśle lub oleju. To się je z niskosłodzonym dżemem.
Świetnie smakuje z jabłkami. Jabłek to nawet wcale nie trzeba słodzić jak
robisz świeże (bo nie trzeba konserwować).
Jest to jak najbardziej optymalny przepis. Tym bardziej, że w czasie
smażenia placuszki wchłaniają tłuszcz.
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|