Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!not-for-mail
From: Ewa <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Magdo, czy zgodzisz sie ze mna?
Date: Wed, 04 Dec 2002 23:45:32 +0100
Organization: Netia Telekom S.A.
Lines: 25
Message-ID: <3...@p...onet.pl>
References: <asiv4r$cc4$1@news2.tpi.pl> <asj7tv$qtr$4@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: as1-133.ostrowiec.dialup.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: nefryt.internetia.pl 1039041677 808 213.17.188.133 (4 Dec 2002 22:41:17 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 4 Dec 2002 22:41:17 +0000 (UTC)
X-Server-Info: http://www.internetia.pl/news/
X-Mailer: Mozilla 4.8 [en] (Win98; U)
X-Accept-Language: pl,en
X-Tech-Contact: u...@i...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:137521
Ukryj nagłówki
margola & zielarz wrote:
> Istota sporu jest to, ze pieczesz ciasto i mowisz: to jest ciasto z
> internetu.
> A ja pieke ciasta Magdy Bassett, bo jej przepisy sa SPRAWDZONE. I ona
> dlatego tak nalega, by pamietac o jej autorstwie, ze spedza duzo czasu i
> wklada wiele serca w PRZYSTOSOWANIE byc moze ogolnie znanych przepisow.
> I ja to doceniam. Zawsze podajac przepis zaznaczam, ze to Magdy B. I
> zaznaczam, ze podawanie tego autorstwa dalej jest wazne. Bo to Solidna
> Firma. I doceniamy to wszyscy.
I to jest prawda. Ten znak firmowy jest gwarancja jakosci. Bez niego
przepis jest jednym z wielu i nie wiadomo, czy sie uda.
Moze moznaby sprawe tak rozwiazac, ze queensaba w oddzielnym poscie
poda, ktore przepisy byly Magdy i sami sobie zaznaczymy.
To nie bedzie wymagalo wielkiego nakladu pracy, a wszystkim wyjdzie na
dobre.
W calej sprawie nie chodzi chyba o jakies razace zlamanie prawa, czy
pogwalcenie praw autorskich, tylko o zwykla przyzwoitosc.
Siedzimy tu razem, gadamy sobie, dzielimy sie tym co, umiemy (jedni
lepiej, drudzy gorzej), to dlaczego nie uszanowac prosby kogos, kto
dzieli sie z nami swoim doswiadczeniem i wiedza.
Pozdrawiam Magde i Grupe
Ewa, co rzadko sie odzywa, ale te grupe bardzo lubi, bo dzieki jej
przepisom moze czasem zablysnac kulinarnie :)
|