Data: 2000-09-08 09:28:14
Temat: Re: Majonezy i takie tam...
Od: Monika Mężyńska <m...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Agnieszka wrote:
> > > Eee tam, jaja sobie robicie. Zdatny do uzytku jest wylacznie majonez
> > > zrobiony wlasnorecznie.
> Do miksera wrzucam: cale jajo,plaska lyzeczke cukru, spora szczypte soli,
> szczypte bialego pieprzu, lyzeczke musztardy i sok z pol cytryny. Miksuje to
> wszystko po czym wciaz miksujac cienkim strumyczkiem wlewam olej az do
> uzyskania wlasciwej konsystencji (im wiecej oleju tym gestszy majonez). Robi
> sie to blyskawicznie (2-3 minuty) i zawsze sie udaje.
Może wykażę się krańcową ignorancją, ale zapytam - czy może być oliwa
zamiast oleju?
Tak czy inaczej, będę próbować, dzięki.
|