Data: 2002-10-31 15:08:22
Temat: Re: Mąka kartoflana a cycki
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
walkie:
> Ja z kolejnym problemem.
> Bo jutro chce zrobic chinskie. Sos umiem, warzywka umiem, kurczaka
> zasadniczo tez umiem. Ale w chinskiej knajpce ostatnio zjadlam takiego
> kurczaka w panierce chrupiacej. Ale to na 100% nie byla bulka tarta i
> zastanawiam sie czy to nie byly cycki w mace kartoflanej opieczone na
> goracym tluszczu. Wie ktos moze jak oni robia to chrupiace cudo?
Tak jest.
Drania wstępnie zamarynować (sos sojowy, przyprawy, dodaję czasem sake,
jak wół, do kury i kaczora nie trzeba), a następnie potraktować mąką
kartoflaną w charakterze panierki. Smażyć w głębokim tłuszczu w woku lub
podobnie.
Waldek
|