Data: 2006-07-26 22:54:49
Temat: Re: Makaron z cebula i pomidorami
Od: Gosia Plitmik <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Hanna Burdon napisał(a):
> A dużo dajesz pomidorów na, powiedzmy, 1/2 kg makaronu? U mnie w domu
> makaron jest popularny, a twój przepis wydaje się kusząco prosty, boję
> się tylko, że po 40 minutach wyjmę z piekarnika suchą skorupę.
Nie wyjmiesz, ja daje całą paczkę,a pomidorow tyle ile wyjdzie mi
warstw.Pomidory pokrój w grube plastry, a kazda warstwę podlej oliwa z
wcisnietym czosnkiem i ziołami. Daj na wszelki wypadek 1 puszke
pomidorów w zalewie. Po 40 minutat zerknij i jak bedzie jeszcze twarde,
to przemieszaj i daj jeszcze na 30 minut. Wszystko zalezy od makaronu.
Ja dzisiaj miałam malme i tez było oki;-)Daj znac jest naprawde pyszne;-)
--
Gosia
|