Data: 2003-02-07 20:14:30
Temat: Re: Makłowicz (P)
Od: "AnnaD" <q...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Skojarzylam i zajrzalam do notatek:
Makaron z fasola (tytul moj:))
0,5 kg makaronu (muszelka)
1 puszka bialej fasoli
30 g wedzonego boczku
1 lyzka oliwy
1 seler naciowy
3 lyzki pasty pomidorowej
3 zabki czosnku
1 lisc laurowy
1 peczek natki pietruszki
sol, pieprz
bulion wolowo - kurzy
cebula
Makaron ugotuj mocno al dente (potem poddusisz go jeszcze w sosie)
Oliwe wlej na patelnie, posiekaj boczek, wrzuc na oliwe.
Pokroj seler naciowy, glownie liscie.
Na boczek wrzuc posiekana cebule, przesmaz kilka minut, wrzuc seler, zalej
bulionem, dodaj lisc laurowy.
Posiekaj czosnek (moze byc dosc grubo), wrzuc do patelni, dodaj paste
pomidorowa (jesli przecier, to troche mniej), dorzuc odcedzona fasolke. Wsyp
makaron, poddus kilka minut.
Dosyp na koncu pietruszke.
|