Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Maklowicz w necie :]
Date: Thu, 23 Sep 2004 22:40:53 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: w...@o...pl@pawlacz.stock9.one.pl
Message-ID: <w...@n...onet.pl>
References: <ciosql$175s$1@node3.news.atman.pl> <civcbs$9r5$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pawlacz.stock9.one.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1095972051 18200 80.72.34.43 (23 Sep 2004 20:40:51 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 23 Sep 2004 20:40:51 GMT
User-Agent: MT-NewsWatcher/3.4 (PPC Mac OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:216337
Ukryj nagłówki
In article <civcbs$9r5$1@nemesis.news.tpi.pl>, "wojus" <w...@g...pl>
wrote:
> oto fragment wywiadu "Przegląd Uniwersytecki" V'02:
> - To proszę o szybki, tani przepis na obiad, który mógłby sobie
> przyrządzić student.
>
> - Bardzo proszę. Paczka makaronu włoskiego spaghetti, kosztuje on
> 2 - 4 zł. Oczywiście nie polecam makaronu polskiego, bo on się
> rozgotowywuje. Taka paczka jest wystarczająca dla czterech osób. Butelka
> oliwy z oliwek kosztuje ok. 12 zł, ale to nie jest jednorazowy użytek tylko
> wystarcza na miesiąc. Do tego bułka tarta, masło i czosnek. Spaghetti
> wystarczy ugotować al dente, tak aby makaron był miękki. Na patelni rozgrzać
> odrobinę oliwy z oliwek z masłem, wrzucić dwa ząbki czosnku. Kiedy
> zbrązowieje należy go wyjąć, gdyż gorzknieje. Wrzucić na to bułkę tartą,
> zezłocić ją i odcedzony makaron wrzucić i wymieszać. Genialne jedzenie.
> Można to jeszcze oczywiście posypać parmezanem. Czy jest coś lepszego niż
> makaron, z przysmażonym czosnkiem czy jedną ostrą papryczką oglio e
> pepperoncino? Jest to na pewno lepsze niż kotlety mielone, przygotowywane
> dla 50 tyś. osób w aluminiowych naczyniach, które są trujące. Imperium
> Rzymskie upadło dlatego, że pito wino z ołowianych naczyń. Komunizm upadł
> dlatego, że gotowano w aluminiowych garnkach i podawano aluminiowe sztućce.
> Aluminium w kontakcie z kwasem jest trujący.
Niestety, typowe dla Maklowicza przybredzanki.
Władysław
|