Data: 2005-12-09 10:04:40
Temat: Re: Mango i avokado
Od: "Magdalena" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> napisał w
wiadomości news:dnbjq4$7a5$1@news.onet.pl...
> Fakt kupiłam w hipermarkecie ale jest miękkie, czy to znaczy, że jest
> dojrzałe?
Ciezko mi to opisac. Dojrzale jest miekkie i konsystencja przypomina
ugotowanego ziemniaka tyle, ze jest bardziej oleiste, nie rozpada sie jak
ziemniak. Jesli jest dojrzale, to przy wyciaganiu pestki ubrudzisz sobie
rece. :-))
> Kupiłam pierwszy raz i specjalnie się nie znam.
> Skoro pasuje do kurczka, to może zrobić pierś smażoną (paski) z warzywami
i
> avokado?
Nie rozumiem :-) Chcesz je usmazyc? Nie robilam tego nigdy ale mysle, ze sie
zrobi ciapka.
Chyba, ze chodzi Ci o surowke do smazonej piersi, to, np plastry avokado na
zmiane z plastrami pomidora i polane oliwa z czosnkiem, albo sosem vinegret.
Magda
|