Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!not-
for-mail
From: "julita" <j...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Marchewka zasmażana - jak?
Date: Wed, 26 Feb 2003 17:49:50 +0100
Organization: http://news.icm.edu.pl/
Lines: 24
Message-ID: <b3iqhn$n29$1@SunSITE.icm.edu.pl>
References: <b3ibno$2i8$1@nemesis.news.tpi.pl> <3...@w...net.pl>
NNTP-Posting-Host: dial234.zgora.dialog.net.pl
X-Trace: SunSITE.icm.edu.pl 1046277496 23625 217.30.151.234 (26 Feb 2003 16:38:16
GMT)
X-Complaints-To: a...@i...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 26 Feb 2003 16:38:16 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142950
Ukryj nagłówki
Użytkownik "walkie!" <w...@w...net.pl> napisał w wiadomości
news:3E5CBFB8.1010205@wroclaw.net.pl...
> Użytkownik [> MAK <] napisał:
> > Czy ma ktoś dobry sposób wykonania marchewki zasmażanej??
> > (jako dodatku do drugiego dania)
> > Próbowałem to to robić z ksiązki kucharskiej ale była jakś
> > dziwna....
> >
> > Proszę o poradę!
> >
> > Mariusz K.
> witam serdecznie! Pozwolę sobie wtrącić swoje trzy grosze na temat
marchewki: trę marchew na tarce o dużych oczkach, do rondla i zalewam wodą,
tak na oko do połowy marchewki. Jak zacznie się już gotować to po chwili
dodaję masło lub margarynę (np. 3 łyżki), sól, łyżeczkę cukru i sok z
cytryny(łyżeczkę) lub kwasek cytrynowy w ostateczności. Tak duszę pod
przykryciem do miękkości, w razie potrzeby dolewam wody.Jeszcze nigdy mi się
nie "rozciapciała". Kiedyś kroiłam w kostkę, ale teraz mi się już nie chce-
lenistwo? Mąki nie dodaję, ale jak ktoś lubi to może.
pozdrawiam ciągle podsłuchująca Julita
|