Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.rmf.pl!news.one
t.pl!news.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsgate.pl
From: e...@l...pdi.net (Ella Szeremetti)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Maslaki? (Re: Sa wreszcie GRZYBY!)
Date: 18 Jul 2000 21:54:51 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 40
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <00f401bff0f2$29bd7fe0$e5a374c3@lodz.pdi.net>
References: <004101bff041$342bf620$e5a374c3@lodz.pdi.net>
<YEVc5.14662$pD2.288622@news.tpnet.pl> <3...@r...pl>
<2XYc5.15916$pD2.310586@news.tpnet.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:31391
Ukryj nagłówki
Z maslakami- IMHO- mozna wszystko. Ja i dusze, i susze, i marynuje i
zamrazam.
Malenstwa marynowane- zagotowane w wodzie z octem (proporcje zalezne od
upodoban, ja daje 1:1), z pieprzem, gorczyca.
WIeksze- zamrozoe ( dokladnie oczyszczone, nie plukane, pokrojone na kawalki
i do zamrazarki. Odmrozone- po plukaniu duszone i smakuja jak swieze.
Suszone- - oczywistosc.
Duszone- miales przepis od Magdaleny.
BTW- im wiecej czytam postow na temat grzybow, tym bardziej do nich moja
lakoma dusza wyje.....
Pozdrowienia
Ella
----- Original Message -----
From: Malgosia Sularczyk <m...@p...bg.univ.gda.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, July 18, 2000 3:27 PM
Subject: Re: Maslaki? (Re: Sa wreszcie GRZYBY!)
>
> Krzysztof Koterba napisał(a) w wiadomości: <3...@r...pl>...
> >Agnieszka wrote:
> >> Mysle, ze chodzi o modrzewiowa odmiane maslakow. Rosna tylko pod
> modrzewiami
> >> i sa jaskrawo zolte, albo zolto-pomaranczowe.
> >
> >Ktos wie jak najlepiej takie maslaczki spozytkowac? - przepisik mile
> >widziany bo pod moimi modrzewiami tez sie zaroilo.
> >
> >Pozdrawiam serdecznie :-)
> >Krzysztof Koterba
>
> podeślij adres, ugotuje Ci wszystko. Obiorę i zrobie kila potraw ;-)
>
> Margola
>
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
|