Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Masło Re: Masło

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Masło

Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.icm.edu.pl!news
.onet.pl!not-for-mail
From: "szama" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Masło
Date: Wed, 26 Feb 2003 00:07:00 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 43
Sender: s...@p...onet.pl@n13.satfilm.net.pl
Message-ID: <b3gt3r$7tv$1@news.onet.pl>
References: <b3dqp7$on1$1@news.onet.pl> <1...@2...17.253.53>
NNTP-Posting-Host: n13.satfilm.net.pl
X-Trace: news.onet.pl 1046214587 8127 195.136.107.237 (25 Feb 2003 23:09:47 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Feb 2003 23:09:47 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:142742
Ukryj nagłówki

Dzięki za wszystkie rady chyba się skuszę zrobić sama pyszne masełko

Aguś

Użytkownik "Anix" <s...@w...pl> napisał w wiadomości
news:19768-1046167749@213.17.253.53...
>
> Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:b3dqp7$on1$1@news.onet.pl...
> > Jak zrobić dobre masło?
> >
> > Aguś
> >
> >
>
> prosty sposob :)
>
> gesta kwasna wiejska smietane wlewam do duzego sloja, jak mam smietany pol
> litra, to do sloika litrowego i energicznie, mocnonim potrzasam (ubija
sie)
> zazwyczaj jakies 10-20 min (to zalezy od smietany) i w ten sposob zbija
sie
> maslo, najpierw w male grudki (tak jakby wazy sie) potem ma to coraz
> bardziej jednolita konsystencje, jak juz maslo widac, to odlewam maslanke
i
> wlewam czysta, zimna woda i dalej mieszam slojem, zeby sie wyplukalo
maslo,
> odlewam wode brudna (zabielona od maslanki) i dalej plucze, tak dlugo, az
> woda bedzie czysta, potem maslo wyciagam do pudelka po margarynach i lyzka
> drewniana jeszcze "wyciskam" resztki wody. Sole troszke (szczypta)
smietane,
> przed ubiciem.
> z 1 litra smietany wychodzi ok 400 g masla.
> jest pyszne i w ciagu 1 dnia znika u nas :)
> pamietaj koniecznie o dokladnym plukaniu, bo jak raz zapomnialam
(spieszylo
> mi sie) to maslo bylo bardzo kwasne, niezjadliwe ;-)
>
> pozdrawiam, smacznego
>
>


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6