From: "Dana" <d...@n...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <997sfl$kje$1@news.onet.pl> <6...@n...onet.pl>
Subject: Re: Mazurek Wielkanocny
Date: Wed, 21 Mar 2001 10:41:10 +0100
Lines: 26
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6700
NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 985167350 dana.netgate.com.pl (21 Mar 2001 10:35:50 +0100)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:46921
Ukryj nagłówki
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6a17.00000001.3ab777cb@newsgate.onet.pl...
> > Ja osobiście mazurków nie piekę, ale jestem pewna, ze można zaufać
Danie...
> > http://www.kuchnia.com.pl/DiD/mazurki.html
> Piekne te mazurki... A jak sie robi takie roze? Bo bazie - chyba sie
domyslam.
Bazie robi się z polewy czekoladowej i polowek migdalow. Roze tez nie sa
trudne, sprobuje opisac:
Z ciasta na mazurki trzeba wyciac krazki. Mozna to zrobic szklanka,
kieliszkiem do wina, ja mam karbowana foremke troszke mniejszej srednicy niz
szklanka, ale to nie ma wiekszego znaczenia. Na 2 roze potrzebne sa 4
krazki. Ukladam je "dachowkowo" jeden na drugim, zwijam w niezbyt scisly
rulonik i przecinam na pol. Teraz wystarczy tylko delikatnie rozchylic na
zewnatrz "platki". Pieke te rozyczki osobno w takiej samej temperaturze jak
ciasto.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|