Data: 2001-03-21 09:41:10
Temat: Re: Mazurek Wielkanocny
Od: "Dana" <d...@n...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:6a17.00000001.3ab777cb@newsgate.onet.pl...
> > Ja osobiście mazurków nie piekę, ale jestem pewna, ze można zaufać
Danie...
> > http://www.kuchnia.com.pl/DiD/mazurki.html
> Piekne te mazurki... A jak sie robi takie roze? Bo bazie - chyba sie
domyslam.
Bazie robi się z polewy czekoladowej i polowek migdalow. Roze tez nie sa
trudne, sprobuje opisac:
Z ciasta na mazurki trzeba wyciac krazki. Mozna to zrobic szklanka,
kieliszkiem do wina, ja mam karbowana foremke troszke mniejszej srednicy niz
szklanka, ale to nie ma wiekszego znaczenia. Na 2 roze potrzebne sa 4
krazki. Ukladam je "dachowkowo" jeden na drugim, zwijam w niezbyt scisly
rulonik i przecinam na pol. Teraz wystarczy tylko delikatnie rozchylic na
zewnatrz "platki". Pieke te rozyczki osobno w takiej samej temperaturze jak
ciasto.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|