Data: 2003-06-09 18:24:20
Temat: Re: Melon
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Mon, 9 Jun 2003 19:49:46 +0200, "Ja"
<m...@w...pl> wrote:
>Witajcie !
>To znowu ja...
>naszło mnie na melona i teraz tak:
>po czym poznać melona że odpowiedni do spożycia? ( kolor.. i takie tam)
>z czym najlepiej..?
>i czy to dobra pora na melony????
>
>pozdr.
>
>M.
>
>
juz zaczyna byc, a moze i w pelni . zalezy jakiego melona
bierzesz, bo po takim jaskrawo zoltym to nie da rady pzonac. inne
melony (cantaloupe, galia i moj ulubiony Charantais) to sie wacha
(woncha). jak na koncach pachnie SMACZNIE to w srodku bedzie
pachnac tak samo i bedzie smaczny *czyli obwachuj czy smakowity
aromat leci, POROWNAJ kilka, az znajdziesz taki, ktory najladniej
pachnie, wrecz do przesady!
a arbuzy to sie klepie. jak dudni glucho to dobry
Pierzu, meloniarz i arbuziarz
K.T. - starannie opakowana
|