Data: 2003-08-15 13:59:33
Temat: Re: Melon
Od: "wenancjusz" <w...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bhinok$qvh$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Pokrój go na ćwiartki i zjedz z szynką parmeńską...pycha :))
No ta szynka, to nie znowu takie tanie i do tego rzadko kupowane, więc duże
prawdopodobieństwo otrzymania pierwszego plastra niezbyt smacznego. Co
zresta w i restauracjach się zdarza, że prosciutto con meloni czeka na
konsumenta i można się załapać na z lekka obeschnięte.
Inna możliwość to przekrojenie poprzeczne wcześniej schłodzonego melona,
usunięcie środka, do takiej miseczki wlewamy odrobinę alkoholu o niezbyt
ostrym smaku, ale o circa powyżej 30 volt. I łyżeczką wyjadamy. No ale melon
musi być dojrzały. Gdzieś w sieci było o wybieraniu melona po zapachu.
Poszukaj.
wenancjusz
|