Data: 2003-05-12 22:57:37
Temat: Re: Miałem znowu dużo smardzy i ...
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:223f.00000008.3ebf44a5@newsgate.onet.pl,
g...@p...onet.pl <g...@p...onet.pl> a écrit:
> Jak widzę mało jest smakoszy smardzy w Polsce (dlatego że są pod
> ochroną) ale myślę że grzyby te zbierane w innych krajach mają swoje
> ciekawe przepisy kulinarne. W czasie naszej ostatniej wyprawy na
> smardze (Słowacja) znaleźliśmy tak dużo że coś innego jak duszone na
> maśle można byłoby zastosować ale co ? Proszę o poradę smakoszy tych
> rzadkich grzybów.
> Grzybów był pełen koszyk – część porozdawałem, część udusiłem
> na maśle. http://grzyby.and.pl/10maj2003_smardze.htm
Ususz, a wyslij mi koszyk. Place w euro ;-)
Ewcia
ps. ostatnio jadlam u mojej siostry perliczke w smardzach. Duszone w
smietanie, s'il vous plaît :-)
--
Niesz !
|