From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Mimozami jesien sie zaczyna... (krem?)
Date: Fri, 06 Sep 2002 13:36:47 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <3...@4...com>
References: <3...@g...com> <al7b94$2ubm$1@pingwin.acn.pl>
<3...@g...com>
<v...@4...com>
<3...@g...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 39
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!nntp1.phx1.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx.net!news.maxwell.
syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagator2-sterling!news-in-sterling.newsfe
ed.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:124073
Ukryj nagłówki
On Fri, 06 Sep 2002 10:38:50 +0200, Maria Urbanczyk
<M...@g...com> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>
>> czyli creme anglais....bardzo podobny do angielskiego
>> budyniu..konsystencja polskiego jest inna od naszego, i w
>> puszkach proszek sie kupuje tylko waniliowy, a nie o tych roznych
>> dziwnych smakach jak w PL
>
>Ja wlasnie wole zrobic wlasnorecznie krem, niz taki budyn z torebki. Jest o niebo
>lepszy i w sumie nie duzo dluzej trwa przygotowanie. Tyle, ze zawsze jest wielka
>niewiadoma, jaki wyjdzie tym razem, przez to, ze nie trzymam sie zadnych proporcji
>:-)
>A w angielskim proszkowym budyniu sa zoltka?
>
>Maria
>
pognalam na dol patrzec na puszeczke, no i...ma to w sobie...ale,
dziwne...maka kartoflana (a w naszym przypadku jest
tokukurydziana, ale smak jest tensam), sol, smaki i annatto czyli
kolorek, podobno jest on naturalny. i juz!
babcia mojego meza gotowala tradycyjnie bardzo i niezywkle
smacznie. i robila tzw baked custard czyli pieczony budyn,
jajeczny. w sumie przygotowanie i dzialania jak przy cereme
caramel, po iwerzchu zetrzec sporo galki muszkatolowej i piec
powoli...bo jak sie rozpedzi za goracy piekarnik, to sie to
zwarzy..:(
Krys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|