Data: 2005-12-18 13:36:33
Temat: Re: Mleko skondensowane - a może kajmak?
Od: "Akulka" <s...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9914690578$20051216231650@ewcia.kloups...
> > Ja niezły kajmak uzyskałam odparowując kremówkę i to chyba w 15
> > minut
Nie wiem kogo mam pytać, bo w poprzednim poście widzę twoją wrotkę. Ale
bardzo mnie zaintrygował ten kajmak w 15 min., zwłaszcza, że gdy sama
próbowałam zrobić krówki jakieś 1,5 roku temu, po 2 h nadal miałam w garnku
biały płyn - jak wy to robicie, ze wam się to cholerstwo ścina i gęstnieje.
Wiem, odparowywanie na małym gazie - tyle, że u mnie się to nie sprawdza. A
masa z mleka kondensowanego jako taka, jakoś mi nie podchodzi.
Pozdrawiam,
Akulka
|