Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Grażyna SZkudlińska" <m...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Moja babeczka ;-)
Date: Fri, 2 Nov 2001 18:33:01 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 41
Message-ID: <9ruu6i$j90$1@news.tpi.pl>
References: <9rtteq$ecj$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: murphy.okg.gdynia.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1004731410 19744 195.205.250.216 (2 Nov 2001 20:03:30 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Nov 2001 20:03:30 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:78236
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9rtteq$ecj$1@news.tpi.pl...
> Długo szukałam przepisu na babkę, rózne testowalam i ciagle cos mi nie
> pasowalo.
> Wreszcie doszlam do wniosku, ze czasem nie trzeba szukac daleko i przepis,
z
> ktorego co jakis czas korzystam juz od ladnych 7 lat jest najlepszy i juz
> ;-)
>
> Jesli kogos interesuje ten przepis, to z checia podam.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
>
A moja probowalas tez? Zachecalam Krysie T zeby sprobowala, ale nie wiem czy
sie przemogla.
jesli nie to masz jeszcze raz:
Babka blyskawiczna
4 jaja
1 szklanka cukru
1,5 szklanki maki ziemniaczanej
0,5 szklanki maki pszennej
1,5 lyzeczki proszku do pieczenia
zapach, np cytrynowy
1 kostka masla
Cukire i jajka dobrze rozmieszac, dodac obie maki i prosze oraz zapach. wlac
roztopione i troche ostudzone maslo i do wysmarowanej maslem i tarta bulka
foremki wlac wszystko. Piec ok pol godziny w temp 190-200 stopni.
Mozna do formy wlac 3/4 ciasta a do pozostalej cwiartki wmieszac lyzke
kakao. To ciemne ciasto wylac na wierzch, bedzie babka marmurkowa. Ja czasem
daje zapach pomaranczowy i troche skorki pomaranczowej
--
grazyna
nr Gadu-Gadu 1107650
|