Data: 2004-07-08 11:24:19
Temat: Re: Mrozenie.
Od: "Anjja" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mam pytanko co to znaczy zblanszować??
pozdrawiam, Anja
"Gośka z Lublina" <g...@w...pl> wrote in message
news:ccilkf$ncb$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "blablaksi" <b...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:cchnmc$gkk$1@news.onet.pl...
> > No sezon w pelni, a ja mam kilka pytan dotyczaca mrozonek.
> > Czxy mrozicie kalafior i ogorki swieze po szatkowane na mizerie? Kiedys
> ktos
> > mi mowil ze wlasnie tak robi ale..chcialabym zasiegnac waszej opini .No
i
> > jak mrozicie bob,jesli mroziecie.
>
> Mroziłam kalafiora - jest OK (porozdzielać na 'różyczki', zblanszować,
> wystudzć i mrozić),
> bób - jest OK (zblanszować, ystudzić i mrozić) natomiast ogórki po
> rozmrożeniu dla mnie osobiście są mówiąc delikatnie obrzydliwe -
oklapnięte
> flaki bez smaku bleeeeeeeee. Z warzyw mroziłam jeszcze marchewkę,
> pietryszkę, selera, koperek, por do zupy i są OK. Natomiast kabaczek,
> cukinia, fasolka szparagowa - bleeeeeeeee. Ale to tylko moje zdanie.
> Pozdrawiam z Lublina - Gośka
>
>
|