Data: 2012-10-08 10:31:51
Temat: Re: Nadmiary
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 08 Oct 2012 10:54:36 +0200, Bbjk napisał(a):
> W tym roku niesłychanie obrodziły opieńki, a dodatkowo są bardzo
> urodziwe, jędrne i pulchne. Tu, gdzie mieszkam, ludzie ich nie zbierają
> czemuś, więc las jak plantacja.
Też mam takie miejsce.
> Zrobiłam w occie, w pomidorach z cebulą, ukiszę. Jeszce jakieś sposoby?
Osolone poddusić w rondlu. Kiedy się zagotują z własnym sokiem, od czasu do
czasu mieszając od dna delikatnie łopatką dusić jeszcze chwilę, aż sok
prawie zniknie, ostudzić, zapakować w woreczki i do zamrażarki. Boskie są z
nimi pierogi: rozmrażasz opieńki, dusisz do właściwego stanu, już z cebulą,
studzisz, mielesz, doprawiasz.
--
XL Wartością jest autentyczność wnętrza - warto być nawet chamem, ale
takim, żeby każdy szukał twego towarzystwa.
(by XL)
|