Data: 2009-11-22 09:17:46
Temat: Re: Najlepszą zupę z dyni...
Od: vcore <mail*wytnij*@vcore.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Władysław Łoś pisze:
>> Co z tego, skoro wszyscy robią z cukinią?
> Jacy wszyscy? To potrawa węgierska, A Węgrzy robią ją bez.
A co mnie węgrzy interesują? Mieszkam w polsce i interpretuje wszystkie przepisy jak
mi się podoba,
nigdy nie trzymam się sztywno podanych w ksiązkach czy w sieci zapisów
>> To tylko dodatek i nie zmienia
>> charakteru potrawy
> Zmienia i to zasadniczo.
Anglicy jedzą frytki z octem - to już nie są frytki
W meksyku je się jajecznice z czosnkiem i papryką - to już nie jest jajecznica
Niektórzy do ciasta na pizze dodają mąki kukurydzianej - to już nie jest pizza
Na słowacji je się knedle z serem - to już nie są knedle
W azji makaron wytwarza się z mąki ryżowej - to już nie jest makaron
Polenta przyrządzana niegdyś z mąki kasztanowej a obecnie z mąki kukurydzianej - to
już nie jest
polenta
Prawie każda potrawa ma skład różny w zależności od regionu w jakim się ją
przyrządza, czasami różne
są tylko przyprawy, czasami dodatki a czasami główne składniki (patrz Polenta)
Mi leczo bez kabaczka w ogole nie podchodzi, dodatek cukinii zmienia konsystencje
oraz dodaje słodką
nute. Polskie Leczo :)
--
WebProgress - Nowoczesne aplikacje internetowe
www.webprogress.com.pl
|