| « poprzedni wątek | następny wątek » |
41. Data: 2007-07-20 10:07:56
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym już
napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda brzeczki"
W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi metodami,
wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do specjalistycznego sklepu.
Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka Strong, Debowe i inne tego
typu sikacze.
Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela sie
jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono takie
eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom alkoholu w
piwie inaczej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
42. Data: 2007-07-20 10:22:56
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
>> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym już
>
> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> brzeczki"
> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka
> Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
> takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> alkoholu w piwie inaczej.
>
używasz takich argumentów:
"jest dużo browarów" - ile i jakie
"piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
"jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
powtarzać, bo za to ci płacą
"znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
kubeł spirtu to szybka i tania metoda
pisałam, że nie znam się na technologii
a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
43. Data: 2007-07-20 10:34:33
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
"tomolek" <t...@o...pl> wrote in message
news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
> > pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
już
>
> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
brzeczki"
> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
metodami,
> wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do specjalistycznego
sklepu.
> Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka Strong, Debowe i inne
tego
> typu sikacze.
> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
sie
> jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
takie
> eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom alkoholu w
> piwie inaczej.
Ktoś sobie pomylił piwo z winem - alkoholizowanie wina jest dobrą metodą
jego stabilizacji. Nie zabija tak szybko wątroby jak siarkowanie...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
44. Data: 2007-07-20 10:37:25
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7q3cu$13h$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Ktoś sobie pomylił piwo z winem - alkoholizowanie wina jest dobrą metodą
> jego stabilizacji. Nie zabija tak szybko wątroby jak siarkowanie...
>
>
skoro winko daje się rasować, to dlaczego piwo nie?
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
45. Data: 2007-07-20 10:39:44
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
"martertor" <m...@w...pl> wrote in message
news:f7q2nt$sq5$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
> >> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
już
> >
> > napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> > powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> > zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> > brzeczki"
> > W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> > metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> > specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas,
Warka
> > Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> > Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> > sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno
robiono
> > takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> > alkoholu w piwie inaczej.
> >
>
> używasz takich argumentów:
> "jest dużo browarów" - ile i jakie
> "piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
> "jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
> niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
> powtarzać, bo za to ci płacą
> "znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
> kubeł spirtu to szybka i tania metoda
>
> pisałam, że nie znam się na technologii
> a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
> 'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
> dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
>
> eni
Tu są materiały pomocnicze do produkcji soczków i win - także koszernych:
http://www.fructopol.com.pl/index.php/ida/7/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
46. Data: 2007-07-20 10:47:50
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
"martertor" <m...@w...pl> wrote in message
news:f7q3an$8ts$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7q3cu$13h$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Ktoś sobie pomylił piwo z winem - alkoholizowanie wina jest dobrą metodą
> > jego stabilizacji. Nie zabija tak szybko wątroby jak siarkowanie...
> >
> >
>
> skoro winko daje się rasować, to dlaczego piwo nie?
>
> eni
To nie chodzi o rasowanie - a o trwałość produktu.
A piwo przestaje być piwem - zamienia się w drink piwny - w butelkach lub
puszkach - piłem jakieś hameryckie piwo o smaku szampana... Dobre było...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
47. Data: 2007-07-20 10:52:54
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7q45q$2u1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A piwo przestaje być piwem - zamienia się w drink piwny
I to jest dobre podsumowanie tej całej dyskusji
to co pijemy w Polsce to nie jest piwo, a tylko drinki piwne
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
48. Data: 2007-07-20 10:55:56
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Użytkownik "martertor" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:f7q47n$btp$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7q45q$2u1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> A piwo przestaje być piwem - zamienia się w drink piwny
>
> I to jest dobre podsumowanie tej całej dyskusji
> to co pijemy w Polsce to nie jest piwo, a tylko drinki piwne
NA SPIRYTUSIE
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
49. Data: 2007-07-20 10:57:35
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
"martertor" <m...@w...pl> wrote in message
news:f7q47n$btp$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7q45q$2u1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > A piwo przestaje być piwem - zamienia się w drink piwny
>
> I to jest dobre podsumowanie tej całej dyskusji
> to co pijemy w Polsce to nie jest piwo, a tylko drinki piwne
>
> eni
Też nie - piwo marki piwo. Królewskie nie jest takie jak było, Żywiec
też nie - straciły na zastosowaniu surówców chunijnych. A później niektórzy
dziwią się, że nie chciałem / nie chcemy tej Chujni. A spadek jakości
towarów jest znaczny - zamiast towarów przyszły do nas erzace produkowane w
Chujni lub Izraelu...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
50. Data: 2007-07-20 11:03:41
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7q4o3$491$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Też nie - piwo marki piwo. Królewskie nie jest takie jak było, Żywiec
> też nie - straciły na zastosowaniu surówców chunijnych. A później
> niektórzy
> dziwią się, że nie chciałem / nie chcemy tej Chujni. A spadek jakości
> towarów jest znaczny - zamiast towarów przyszły do nas erzace produkowane
> w
> Chujni lub Izraelu...
>
>
bredzisz, jak zawsze
Królewskiego już nie ma, pozostała tylko nazwa, produkcja browary Warka
Żywiec skończył się po prywatyzacji
Piwa izraelskiego nie widziałem
eni
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |