Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Date: Fri, 20 Jul 2007 12:39:44 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 45
Message-ID: <f7q3ml$1q5$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@e...googlegroups.com>
<f7ojd6$p4u$1@inews.gazeta.pl> <f7ojnk$e9q$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7okb4$slo$1@inews.gazeta.pl> <f7olch$k5p$1@nemesis.news.tpi.pl>
<f7olco$42k$1@inews.gazeta.pl> <f7om6u$m3u$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7phte$4ql$1@inews.gazeta.pl> <f7pvtc$q7t$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl> <f7q2nt$sq5$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abdn68.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1184928278 1861 83.6.255.68 (20 Jul 2007 10:44:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jul 2007 10:44:38 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Antivirus: avast! (VPS 000758-0, 2007-07-19), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299086
Ukryj nagłówki
"martertor" <m...@w...pl> wrote in message
news:f7q2nt$sq5$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
> >> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
już
> >
> > napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> > powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> > zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> > brzeczki"
> > W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> > metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> > specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas,
Warka
> > Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> > Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> > sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno
robiono
> > takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> > alkoholu w piwie inaczej.
> >
>
> używasz takich argumentów:
> "jest dużo browarów" - ile i jakie
> "piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
> "jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
> niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
> powtarzać, bo za to ci płacą
> "znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
> kubeł spirtu to szybka i tania metoda
>
> pisałam, że nie znam się na technologii
> a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
> 'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
> dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
>
> eni
Tu są materiały pomocnicze do produkcji soczków i win - także koszernych:
http://www.fructopol.com.pl/index.php/ida/7/
|