Data: 2007-07-20 13:29:15
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "martertor" <maiusz>tertorski@wwp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7qde8$riu$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Oczywiście - szlachetne wina nadal są siarkowane. Tylko Bordeaux dużo
> mocniej niż inne - w takim przypadku trzeba je otworzyć na godzinę przed
> spożyciem, a gdy nie ma tego czasu można zlać z butelki i przelać ze dwa
> razy - wlać potem do karafki...
>
>
oczywiście, że każde wina czerwone trzeba wietrzyć
można przelać do karafki
ale podawanie czerwonego wina w karafce - cccc...c
wlewa się je z powrotem do butelki i podaje w oryginalnej butelce
eni
|