Data: 2007-07-20 13:37:09
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"martertor tertorski@wwp.pl>" <maiusz> wrote in message
news:f7qdq8$sfq$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7qdh5$rqq$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> >> W przypadku alkoholizowania piwa faktycznie łatwiej i taniej jest przed
> >> fermentacją dodać do brzeczki syropów maltozowych. Przy bardzo wysokich
> >> stężeniach alkoholu piwo można dofermetować neutralnymi smakowo
drożdżami
> >> winnymi lub gorzelniczymi.
> >>
> >> --
> >> Tomasz
> >
> > Jak już pisałem - drożdże nie wypracują ponad 16% alkoholu, nawet na
> > czystym
> > cukrze
>
> A ty widział piwa powyżej 16% ?
>
> eni
Gupie pytanie
|