Data: 2007-07-20 13:38:17
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"martertor tertorski@wwp.pl>" <maiusz> wrote in message
news:f7qdkd$s2b$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7qde8$riu$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Oczywiście - szlachetne wina nadal są siarkowane. Tylko Bordeaux dużo
> > mocniej niż inne - w takim przypadku trzeba je otworzyć na godzinę przed
> > spożyciem, a gdy nie ma tego czasu można zlać z butelki i przelać ze dwa
> > razy - wlać potem do karafki...
> >
> >
>
> oczywiście, że każde wina czerwone trzeba wietrzyć
> można przelać do karafki
> ale podawanie czerwonego wina w karafce - cccc...c
> wlewa się je z powrotem do butelki i podaje w oryginalnej butelce
>
> eni
Cienki szpaner - widziałem takich - samogon nalewali do butelek po
łyskaczach...
|