Data: 2007-07-20 13:34:28
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "tomolek" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> "jest dużo browarów" - ile i jakie
Lwówek Śląski, Ciechanów, Krajan, Stary Kraków, Amber, GAB, Grudziądz,
kiedys Jurand, browary restauracyjne i kilkadziesiat jeszcze. Wystarczy???
poszukac w googlach to za duzy wysilek?
> "piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
chyba wymienilem konkretnie, nie pisalem o wszystkich. Jak cytujesz to nie
wycinaj niewygodnych fragmentow.
> "jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
> niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
> powtarzać, bo za to ci płacą
nie jestem, piw korporacyjnych nie lubie, prawie nie pijam bo mi nie
smakuja, ale nie wynika to z dodawania spirytusu. a ich ogolny poziom i tak
znacznie przewyzsza srednia swiatowa (np Amerykanska)
> "znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
> kubeł spirtu to szybka i tania metoda
nie jest tania i nic by nie przyspieszyla
> pisałam, że nie znam się na technologii
TO PO CO PISZESZ NA TEN TEMAT????????????????????
> a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
> 'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
> dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO
skad ten cytat? co to za drozdze? jak zrobic piwo bez drozdzy? wiesz moze?
czy tak sobie bezmyslnie powtarzasz?
srodki chemiczne to moze byc np kwas askorbinowy.
powiedz mi skad czerpiesz informacje, i skad ten pomysl ze spirytusem tak
usilnie przez Ciebie lansowany?
|