Data: 2007-07-20 10:39:44
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"martertor" <m...@w...pl> wrote in message
news:f7q2nt$sq5$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
> >> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
już
> >
> > napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> > powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> > zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> > brzeczki"
> > W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> > metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> > specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas,
Warka
> > Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> > Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> > sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno
robiono
> > takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> > alkoholu w piwie inaczej.
> >
>
> używasz takich argumentów:
> "jest dużo browarów" - ile i jakie
> "piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
> "jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
> niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
> powtarzać, bo za to ci płacą
> "znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
> kubeł spirtu to szybka i tania metoda
>
> pisałam, że nie znam się na technologii
> a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
> 'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
> dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
>
> eni
Tu są materiały pomocnicze do produkcji soczków i win - także koszernych:
http://www.fructopol.com.pl/index.php/ida/7/
|