Data: 2007-07-20 12:14:05
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f7q3cu$13h$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "tomolek" <t...@o...pl> wrote in message
> news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
>> > pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
> już
>>
>> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
>> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
>> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> brzeczki"
>> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> metodami,
>> wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do specjalistycznego
> sklepu.
>> Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka Strong, Debowe i inne
> tego
>> typu sikacze.
>> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> sie
>> jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
> takie
>> eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom alkoholu
>> w
>> piwie inaczej.
>
> Ktoś sobie pomylił piwo z winem - alkoholizowanie wina jest dobrą metodą
> jego stabilizacji. Nie zabija tak szybko wątroby jak siarkowanie...
>
Tyle ze nawet szlachetne wina zawieraja siarczyny...
poczytaj dokladniej etykiety DOBRYCH win
|