Data: 2007-07-20 13:25:55
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "Panslavista" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@o...pl> wrote in message
news:f7q973$gvk$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:f7q3cu$13h$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > "tomolek" <t...@o...pl> wrote in message
> > news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
> >> > pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym
> > już
> >>
> >> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> >> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> >> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> > brzeczki"
> >> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> > metodami,
> >> wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do specjalistycznego
> > sklepu.
> >> Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka Strong, Debowe i inne
> > tego
> >> typu sikacze.
> >> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura
wziela
> > sie
> >> jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
> > takie
> >> eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
alkoholu
> >> w
> >> piwie inaczej.
> >
> > Ktoś sobie pomylił piwo z winem - alkoholizowanie wina jest dobrą metodą
> > jego stabilizacji. Nie zabija tak szybko wątroby jak siarkowanie...
> >
>
> Tyle ze nawet szlachetne wina zawieraja siarczyny...
> poczytaj dokladniej etykiety DOBRYCH win
Oczywiście - szlachetne wina nadal są siarkowane. Tylko Bordeaux dużo
mocniej niż inne - w takim przypadku trzeba je otworzyć na godzinę przed
spożyciem, a gdy nie ma tego czasu można zlać z butelki i przelać ze dwa
razy - wlać potem do karafki...
|