Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!
not-for-mail
From: "martertor" <m...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Date: Fri, 20 Jul 2007 12:22:56 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 37
Message-ID: <f7q2nt$sq5$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@e...googlegroups.com>
<f7ojd6$p4u$1@inews.gazeta.pl> <f7ojnk$e9q$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7okb4$slo$1@inews.gazeta.pl> <f7olch$k5p$1@nemesis.news.tpi.pl>
<f7olco$42k$1@inews.gazeta.pl> <f7om6u$m3u$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7phte$4ql$1@inews.gazeta.pl> <f7pvtc$q7t$1@atlantis.news.tpi.pl>
<f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: aarp89.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1184927293 29509 83.5.201.89 (20 Jul 2007 10:28:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jul 2007 10:28:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2527
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2527
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:299079
Ukryj nagłówki
Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
>> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym już
>
> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> brzeczki"
> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka
> Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
> takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> alkoholu w piwie inaczej.
>
używasz takich argumentów:
"jest dużo browarów" - ile i jakie
"piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
"jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
powtarzać, bo za to ci płacą
"znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
kubeł spirtu to szybka i tania metoda
pisałam, że nie znam się na technologii
a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
eni
|