Data: 2007-07-20 10:22:56
Temat: Re: Najmocniejsze POLSKIE piwo - jakie ??
Od: "martertor" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "tomolek" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:f7q1ib$boa$1@inews.gazeta.pl...
>> pisząc "metoda brzeczki" miałam na mysli dawne metody browarne o czym już
>
> napisz kokretnie co to za metoda z tego nic nie wynika, jeszcze raz
> powtarzam, ze nie masz pojecia o czym piszesz... warzenie kazdego piwa
> zaczyna sie od brzeczki, w zwiazku z tym kazde jest wazone "metoda
> brzeczki"
> W polsce jest duzo browarow w ktorych warzy sie piwo tradycyjnymi
> metodami, wystarczy wychylic nos z supermarketu i zajrzec do
> specjalistycznego sklepu. Piwo w Polsce to nie tylko Zywiec, Harnas, Warka
> Strong, Debowe i inne tego typu sikacze.
> Jeszcze raz powtarzam spirytusu do piwa sie nie dodaje (ta bzdura wziela
> sie jeszcze chyba z PRL kiedy z powodu brakow surowcowych podobno robiono
> takie eksperymenty). Znacznie łatwiej (i taniej!!!!!) podnieść poziom
> alkoholu w piwie inaczej.
>
używasz takich argumentów:
"jest dużo browarów" - ile i jakie
"piwo w Polsce --- tego typu sikacze" - właśnie o tym tu rozmawiamy
"jeszcze raz powtarzam" - no powtarzasz i co z tego, może jesteś jakims
niedorzecznikiem prasowym korporacji piwnych i musisz takie rzeczy
powtarzać, bo za to ci płacą
"znacznie łatwiej..." - tylko wolno to idzie i jest droższe od spirtu, a
kubeł spirtu to szybka i tania metoda
pisałam, że nie znam się na technologii
a ze wskazanych googli jeszcze raz podam ten sam cytat:
'Dla uzyskania jednolitości smakowej wielkich partii produktu producenci
dodają szereg środków chemicznych oraz drożdży GMO"
eni
|