Data: 2006-01-09 13:12:47
Temat: Re: Nalesniki bananowe, banany w ciescie czyli co na urodziny dla 11-latki...
Od: t...@g...pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet wrote:
>To ja poproszę o resztę składników na "tę" a może "tą" pizze.
>
Tę pizze zrobilam bardzo prosto, a mianowicie przygotowalam sos
pomidorowy - pomidory z puszki - takie krojone, nie w calosci - do nich
maly zabek czosnku spraskany, lyzeczka cukru, lyzeczka suszonej bazylii,
szczypta cayenne, calosc gotowalam bez przykrycia az do porzadnego
zgestnienia. Z braku kamienia do pieczenia pizzy ciasto podpiekam na
jasno zloto, bo inaczej wychodzi mi niedopieczone, na to sos, na to
spora garsc obranych krewetek (tych drobniutkich), czubata lyzka kaparow
(tez malych), garsc startego sera (ementaler) i piec, az brzegi ciasta
jasnobrazowe a ser rozpuszczony. Mozna podawac z przyprawiana oliwa, ale
ja i tak wole nieortodoksyjnie, z resztka sosu pomidorowego.
>No i może ktoś
>mnie uświadomi czy cienkie ciasto na pizze to takie samo jak grube ino
>cieniej rozwałkowane?
>
>
Nie sadze... Ale pewnosci nie mam, albowiem jestem len i ciasto gotowe,
nawet juz rozwalkowane, kupuje w sklepie na dole.
>
>Anet przejedzona czeskim żarciem ale z niedosytem pifka
>
>
Napewno to drugie...
Kot i dzidzia z radosnym piskiem przegalopowujaca mieszkanie wzdluz i
wszez ze swoim grajacy wozeczkiem
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|