Data: 2003-04-01 13:24:36
Temat: Re: Naleśniki dla alergików
Od: "Gosia" <M...@p...neostrada.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
-- Witam,
Rowniez jestem mama alergika i robilam nalesniki z wody, maki szymanowskiej
i oleju rzepakowego.
Nie moglam dodac jajek i mleka, ale mimo to sie udawaly.
Do miski wlewalam wode i dosypywalam maki tyle aby przypominalo ciasto
nalesnikowe, Dokladnie mieszalam a na koniec dodawalam troche oleju ok
.lyzeczki. Dokladne mieszanko i gotowe. Czasem troche solilam, gdy nalesniki
mialy byc do faszerowane miesem, lub dodawalam cukru waniliowego, gdy mialy
byc na slodko.
Jedno co zaobserwowalam to to, ze jak robilam na takiej zwyklej patelni to
niestety sie nie udawaly. Teraz smaze na niewielkiej ilosci oleju ale zawsze
na patelni teflonowej. Zawsze sie udaja, nawet ten pierwszy. Wiec proponuje
najpierw zmien patenie. Moze u Ciebie rowniez poskutkuje.
Pozdrawiam
Gosia
G...@m...info
|