Data: 2001-08-29 06:08:05
Temat: Re: Nalesniki z syropem klonowym
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
ja jeszcze dorzuce, ze do mikstury dodaje i proszek do pieczenia
i sode oczyszczana imiekkie maslo.
Moi najbardziej lubia jak zrobia sobie taka gorke nalesniczkow,
kazdy posmarowany lekko maslem (tzn zubelek masla polozony na
nalesniczek itp) i ta gora jest polana syropem (moje dzieci za
wczesnego mlodu twierdzily, ze im bardziej smakuje syrop o smaku
klonowym, bo im bardziej klonowo smakuje).
W wydaniu postawionym przede mna przez znajomych Amerykanow, obok
lezaly plasterki smazonego boczku, chrupiace i malo
wedzono-solone
Krysia
>Dostalam oryginalny kanadyjski syrop klonowy.
>Wiem, ze najbardziej popularnym daniem w Kanadzie z tym syropem sa nalesniki.
>Jak je zrobic? Tak jak nasze tradycyjne? Jakie zroboc nadzienie do nich, a moze
>one sa bez nadzienia?
>Co jeszcz mozna zrobic z syropem klonowym?
>Ania
K.T. - starannie opakowana
|