Data: 2001-11-15 17:24:10
Temat: Re: Napoleonka
Od: "talka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Krzysztof <u...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9t01e8$756$...@n...tpi.pl...
> Czy ma ktos przepis na pyszna Napoleonke?
>
U mnie w domu robimy zawsze tak:
Opakowanie "Karpatki" zrobić według przepisu na opakowaniu (potrzeba: 500ml
mleka, kostkę masła), do tego krakersy, chyba trzy duże opakowania Lajkonika
wystarczą, jeśli forma jest duża. Układamy krakersy w formie (takiej zwykłaj
do ciasta), przekładamy mase, układamy krakersy. Tylko trzeba uważać, żeby
położyć w tej samej konfiguracji co pierwsza warstwę. Do lodówki i czekamy
pół dnia, albo coś koło tego (aż krakersy nasiąkną i będą pyszne i miękkie,
i rozpływać sie w buzi bedą:-))))))) Można próbować w trakcie:-)))))
Tak mi narobiłeś smaku, że już kupiłam potrzebne składniki i jutro
robię:-))))))))
--
Talka vel Tilli
Albo po prostu Anetka:-)
|