Data: 2012-11-27 11:08:00
Temat: Re: Nie-lukier.
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-11-27 10:23, obywatel Ikselka uprzejmie donosi:
> Dnia Tue, 27 Nov 2012 00:04:05 +0100, Anai napisał(a):
>
>> Taaaa... też kiedyś na to trafiłam :/
>> Smak glukozy wymieszanej z mąką ziemniaczaną... Fuj!
>
> Właśnie, wygląda i smakuje jak glukoza z mąką ziemniaczaną. Istne
> paskudztwo.
> W podobnym czymś były zasypane w pudełku tureckie "narodowe" słodycze,
> które córka mi z Turcji przywiozła. Sam wyrób może być, chociaż mogliby
> Turcy mieć lepszy gust - ale to coś białe na nim... Córka twierdzi, że to
> mąka kukurydziana, ale ja po turecku nieczytata, a niby na opakowaniu jest
> i po angielsku, jednak tylko ogólny skład, w którym jest też wymieniona
> kukurydza.
Porządne rachatłukum jest w 'zasypce' z cukru pudru. Mogą oczywiście
oszukiwać sypiąc w zamian glukozę. To coś kukurydziane w składzie pewnie
dotyczyło samych kostek, zapewne była to kukurydziana skrobia, nie mąka.
Najłatwiej sprawdzić, próbując tę 'zasypkę' rozpuścić w wodzie.
qr.a
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|