Data: 2006-06-13 09:56:49
Temat: Re: Nieapetyczne!
Od: "Miszka52" <m...@n...interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A może to zależy od ph wody? Ja też to zauważyłam. Ale jak gotuję np.
krupnik, to różu nie ma :)
--
Miszka
http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_miszka52
Użytkownik "kasia maruda" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:e6k2io$b0c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "B.K." <B...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e6j529$khp$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > Czy może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego, kiedy ugotuję kaszę jęczmienną w
> > torebkach, woda, w której się ta kasza gotowała jest zupełnie różowa.
> Kasza
> > w takiej różowej wodzie wygląda nieapetycznie. Dlaczego tak jest?
>
> A nie wiem :-) Zawsze płuczę kaszę, a po gotowaniu woda jest mętna, i
> faktycznie w takim dziwnym kolorze, "szaro buro różowawym". Moze kasza po
> prostu tak ma?
>
> - -
> pzdr
> kasia maruda
>
>
|